Varėnos r. Merkinės Vinco Krėvės gimnazija
 
Seinų g. 10, LT-65336, Merkinė, Varėnos r. sav. Kodas 190109324,
 el. paštas merkines.gimnazija@varena.lt, tel/faks. (8~310) 571 41

 

 Į pradžiąApie gimnazijąNaujienosVeiklaPaslaugosBendruomenėStruktūra ir kontaktai

Pamokų laikas:

 

1. 8.00   - 8.45  

2. 8.55   - 9.40 

3. 9.50   - 10.35 

4. 10.45 - 11.30 

5. 11.50 - 12.35 

6. 12.55 - 13.40 

7. 13.50 - 14.35

8. 14.40 - 15.25

 

 

Siuntiniai

Gimnazijos laikraštis

Vidurinis ugdymas

Įsivertinimas

 



 

Į ateitį – drąsiai atvira širdimi

Merkinės Vinco Krėvės gimnazijoje vyksta projektas „Drąsinkime ateitį“ . Jo metu į mokyklą sugrįžta buvę auklėtiniai, kurie savo pavyzdžiu skatina mokinius drąsiai žvelgti į ateitį. Gruodžio 13 dieną į gimnaziją sugrįžo dvi buvusios šios gimnazijos auklėtinės Jūratė Skerniškytė ir Živilė Aleksiūnaitė.

Į Merkinės Vinco Krėvės gimnazijos skaityklą penktadienį sugužėjo ne tik abiturientai. IV, III, II  gimnazijos klasių mokinius kaip magnetas sutraukė vykstantis susitikimas su biochemike Jūrate Skerniškyte ir filologe Živile Aleksiūnaite. Merginos labai išsamiai papasakojo apie savo studijų programas, užsiėmimų rūšis, karjeros galimybes.

Jūratė Skerniškytė – biochemijos studentė magistrantė labai detaliai papasakojo, su kokiais sunkumais tenka susidurti pirmakursiams. Kaip teigė pašnekovė: „net neįsivaizdavau, kad jau pirmame kurse reikės mokytis net vienuolikos rūšių chemiją. Kai stojau, tiksliai nežinojau, kur stoju, galvojau, kad studijos bus susijusios su chemija ir biologija.“ Pasak Jūratės, labai svarbu yra prieš stojant nuspręsti, ar tikrai ten nori, ar turi reikalingų gabumų ir kantrybės, nes laukia labai sunkios studijos, kvepiančios juodu darbu ir nemiegotomis naktimis. Pašnekovė labai vaizdžiai papasakojo, kodėl turėtų rinktis biochemijos studijas atradimų dvasią turintys mokiniai: „Biochemija – tai sritis, kuri žmogui dar nėra atversta knyga. Gamta per milijonus metų sukūrė tobulą pasaulį, o žmogus to pasaulio pažįsta tik trupinį. Tie, kurie nori suprasti gamtą, turėtų rinkis biochemiją.“ Kaip ir kiekvienas gerai besimokantis studentas, Jūratė pabrėžė galimybę praktiką atlikti užsienyje. Ji vasarą stažavosi Amerikoj, todėl savo patirtimis mielai dalijosi su susirinkusiaisiais.

Susižavėjimu savo studijomis tryško ir kita susitikimo dalyvė Živilė Aleksiūnaitė. Ji vienu metu studijuoja dvi programas: Vilniaus universitete lietuvių filologiją ir Vilniaus universitete pedagogiką. Taip pat, kaip juokavo pašnekovė, „laisvu nuo studijų metu dar dirbu Vilniaus katalikiškoje „Versmės“ gimnazijoje lietuvių kalbos mokytoja“. Į susirinkusiųjų klausimus, kaip pavyksta viską suderinti, Živilė atsakė, kad kiekviena jos gyvenimo minutė yra suplanuota. Labai svarbu norėti kažką padaryti svarbaus gyvenime ir suplanuoti savo laiką. Pristatydama savo studijų programas, viešnia pabrėžė, kad bet kurios studijų programos yra įdomios, jeigu jaunas žmogus yra teisingai pasirinkęs savo gyvenimo kelią, sėdi savo rogėse. Teisingai pasirinkti yra sunku, bet nuo to pasirinkimo labai dažnai priklauso ateitis. „Patarlė sako: devynis kartus pamatuok, dešimtą – pjaut“ – tokiu palinkėjimu abi viešnios pabaigė susitikimą. Tikėkimės, kad  išeidami iš susitikimo gimnazistai šį palinkėjimą išsinešė savo širdyje.

Renata Varanavičienė

Vytauto Černiausko nuotrauka